BDO: Sectorcheck kan werkgever geld opleveren

Werkgevers in Nederland worden door de Belastingdienst ingedeeld in een bedrijfssector. De hoogte van een aantal premies is (mede) afhankelijk van deze sectorindeling. In sectoren waar het verloop erg hoog is, zijn de werkgevers bijvoorbeeld een hoge werkloosheidspremie verschuldigd. Volgens BDO blijkt echter dat deze sectorindeling vaak niet juist is.

BDO: ‘Regelmatig helpen wij onze klanten dan ook om te besparen op de premielasten. Zo hebben wij voor één van onze klanten, een verpakkingsbedrijf met 6 werknemers, aannemelijk gemaakt dat een indeling in de dure sector 17, detailhandel onterecht is. Omdat deze klant de inpak- en verpakkingswerkzaamheden nagenoeg uitsluitend machinaal verricht, was een aansluiting bij sector 51, algemene industrie namelijk meer op zijn plaats. De Belastingdienst kon zich hierin vinden en heeft de sectorindeling met terugwerkende kracht per 1 januari 2010 aangepast. Als gevolg hiervan krijgt onze klant een teruggaaf van € 23.000.’

Bovenstaande casus laat volgens BDO zien dat het loont om een sectorchecklist in te vullen, omdat die een aanzienlijke kostenbesparing kan opleveren. ‘Bovenstaande klant heeft slechts 6 werknemers en krijgt al € 23.000 terug van de Belastingdienst. Hoe meer werknemers, hoe groter de kostenbesparing kan zijn,’ aldus BDO.

Gerelateerde artikelen