BBC: Snelste man in Europa is een Britse accountant

De britse Eugene Amo-Dadzie is in het dagelijks leven niet alleen registeraccountant; hij is momenteel óók een van de snelste sprinters in Europa. Daarover schrijft de website van de BBC.

Op de Britse kampioenschappen indoor haalde Amo-Dadzie een bronzen medaille op de 60 meter. Na enkele persoonlijke records, klokte de atleet vorige week een tijd van 9,93 seconden op de 100 meter tijdens een wedstrijd in Graz, Oostenrijk. Deze tijd zette hem op de vierde plaats van de Britse all-time lijst op het koningsnummer van de atletiek. Het wereldrecord staat met 9,58 seconden op naam van de Jamaïcaan Usain Bolt. 

Eerst accountant, daarna sporter

De prestaties zijn opmerkelijk omdat Amo-Dadzie eerst alleen accountant was. Pas op zijn 26-ste deed bij mee aan zijn eerste atletiekwedstrijden. Als amateurvoetballer keek hij als toeschouwer naar de sprintnummers op een atletiekwedstrijd. Toen vrienden hem adviseerden mee te doen op de korte afstanden, bleek hij snellere tijden neer te zetten dan de andere deelnemers. 

Accountant naar Olympische spelen

Sindsdien heeft de accountant zich ontwikkeld tot topsporter en daarmee een plek gekregen in de Britse atletiekploeg. Hij hoopt zich met zijn tijden te kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.