Barbara Majoor en Ruud de Hollander naar afdeling KAV van AFM

Ruud de Hollander is sinds 1 maart, naast Janine van Diggelen, het nieuwe hoofd van de afdeling Kwaliteit Accountantscontrole en Verslaggeving (KAV) van de AFM. Barbara Majoor komt per 1 maart deze afdeling versterken.

Ruud de Hollander volgt Marianne van der Zijde op die na 11 jaar de AFM heeft verlaten. Bestuurder Gerben Everts: ‘Marianne heeft met veel inzet en enthousiasme haar stempel kunnen zetten op het succes van KAV en de AFM. Nu er ook binnen de accountancysector zelf draagvlak is ontstaan voor de belangrijke en noodzakelijke cultuurverandering, is dit voor haar een natuurlijk moment een nieuwe uitdaging te overwegen. Wij vinden het jammer haar te verliezen, maar zijn verheugd dat we de positie intern kunnen invullen met Ruud. Ruud is registeraccountant en heeft een schat aan inhoudelijke, toezicht- en managementervaring. Ervaringen die geweldig goed aansluiten op de uitdagingen waar de AFM de komende jaren voor staat.’

Daarbij komt vanaf 1 april Barbara Majoor deze afdeling versterken. Zij zal als Auditing en Accounting expert bijdragen aan het toezicht op de kwaliteit van de accountantscontrole en verslaggeving. Majoor richt zich de komende jaren op het monitoren van de aanbevelingen van de AFM en van de implementatie van de verbetermaatregelen die de accountancysector vorig jaar heeft voorgesteld. Naast haar werk bij de AFM blijft Majoor als hoogleraar verbonden aan Nyenrode Business University.

Gerelateerde artikelen