‘Banken laten kansen in Afrika liggen’

"De grote banken laten enorme kansen liggen in Afrika", stelt Bob Diamond (Atlas Merchant Capital en Atlas Mara Co-Nvest Ltd). Diamond laat zien dat het ook anders kan.

Afrika is de sterkst groeiende regio ter wereld, zo stelde de IMF World Economic Outlook. Het IMF verwacht dat het BNP van sub-Sahara Afrika tot 2019 met meer dan 5% zal blijven groeien; per hoofd van de bevolking komt dat neer op een groei van tussen de 2,7 en 3,7%. Een van de redenen ongetwijfeld, merkt de Financial Times op, voor de recente activiteiten van Bob Diamond in dat continent. Diamond is oprichter en CEO van Atlas Merchant Capital en mede-oprichter van Atlas Mara Co-Nvest Ltd; eerder was hij Chief Executive van de bank Barclays PLC, maar vertrok daar na het Libor-rente schandaal.

Inmiddels heeft Diamond via de Londonse beurs meer dan 600 miljoen dollar opgehaald om te investeren in? Afrikaanse banken. En hij is niet de enige – ook bekende namen als KKR, Carlyle, Temasek en de Investment Corporation of Dubai investeren in het continent. Diamond koos als partner Ashish Thakkar, de baas van de Mara Group, een conglomeraat dat in 19 Afrikaanse landen actief is (omzet > $1 miljard). Atlas Mara sloot inmiddels de eerste deals in Mozambique, Tanzania en Botswana.

Bron: Financial Times

___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 
Gerelateerde artikelen