Banken komen met informatiepunt hypotheekverstrekking voor zzp’ers en flexwerkers

De banken hebben vandaag een informatiepunt geopend voor zelfstandigen en mensen met een flexibel arbeidscontract over de hypotheekverstrekking. De bankensector wil hiermee deze doelgroep helpen een goed beeld te krijgen wanneer zij een hypotheek kunnen krijgen.

Ook biedt de website http://flexibelwerkenenwonen.nl/ de mogelijkheid ervaringen achter te laten waar banken in hun beleid rekening mee zullen houden.

‘Het versterken van de uitgangspositie van de zzp’ers en flexwerkers met de wens om een woning te kopen is één van de belangrijkste doelstellingen van dit informatiepunt van de banken,’ zegt voorzitter Chris Buijink van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Aan de hand van checklists kunnen zzp’ers en flexwerkers zich voorbereiden op een hypotheekaanvraag en hierdoor beter beslagen ten ijs komen voor een gesprek bij de bank.

Dit informatiepunt volgt op een vergelijkbaar initiatief van de banken voor mensen met een mogelijke restschuld als gevolg van de waardedaling van hun woning. Deze website (www.restschuldinfo.nl) die werd geopend op 10 februari 2014 heeft sindsdien ruim 80.000 bezoekers getrokken. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) trekt hieruit de conclusie dat het informatiepunt in een behoefte heeft voorzien.

Deze verwachting heeft de NVB ook ten aanzien van het nieuwe informatiepunt. Chris Buijink: ‘De arbeidsmarkt flexibiliseert in hoog tempo. Banken hebben deze trend scherp in beeld. Steeds meer hypotheekaanvragen komen van consumenten met een flexibel arbeidscontract en inkomen. De vraag aan de banken verandert en daar willen wij als sector een antwoord op kunnen bieden.’

Gerelateerde artikelen