Banco Santander verruilt Deloitte voor PwC

PwC wordt de nieuwe externe accountant van Banco Santander. Daarmee is de bank de volgende grote financiële instelling die door de nieuwe roulatieregels van accountant wisselt. Deloitte was de afgelopen 13 jaar de controlerend accountant van Banco Santander.

De Spaanse bank Banco is onderdeel van de Grupo Santander en één van de grootste banken ter wereld met beursnoteringen aan de NYSE, Euronext en de IBEX-35. De groep heeft zich de afgelopen jaren door een aantal overnames flink uitgebreid, met vestigingen in Europa, Latijns-Amerika, Noord-Amerika en Azië.

PwC gaat als externe accountant de jaarrekeningen controleren van Banco Santander en van zijn geconsolideerde Group in de boekjaren 2016, 2017 en 2018. De raad van bestuur Van BS legt de benoeming van PwC ter goedkeuring voor aan de aandeelhouders.

Eind vorige week werd bekend dat Barclays, één van de grootste banken ter wereld, KPMG heeft benoemd als nieuwe externe accountant. De bank beëindigt daarmee de relatie met PwC die bijna 120 jaar duurde.

Gerelateerde artikelen