Baker Tilly boekte bijna 100 miljoen omzet in 2020

Baker Tilly (Netherlands) N.V. realiseerde in 2020 een omzet van 99,5 miljoen euro. In 2019 kwam de omzet uit op ruim 96 miljoen euro. De omzetstijging komt voort uit groei van de auditwerkzaamheden en de adviesdiensten.

Dat staat in het Transparantieverslag 202 van Baker Tilly Nederland. De auditactiviteiten, die bijna de helft van de omzet uitmaken, groeiden met 2,5 miljoen euro tot 43,5 miljoen. 

Het aantal wettelijke controles daalde vorig jaar van 668 tot 625. Baker Tilly meldt dat de klant- en opdrachtacceptatie en -continuatie is aangescherpt, maar meldt niet of dit de daling van het aantal wettelijke controles verklaart.

Het aantal uren per controle steeg van 31 tot 37. Hierdoor besteedde de accountants ruim 2400 extra uren aan de wettelijke controles. Baker Tilly noemt dat in een positieve ontwikkeling.

De betrekkelijk bescheiden adviestak groeide eveneens, met ruim een miljoen tot negen miljoen euro. De mkb-praktijk en de fiscale adviespoot krompen licht, elk met een ton.

Baker Tilly deed in 2019 afstand van de OOB-vergunning. Een jaar later kwam de coronacrisis. “We wisten razendsnel en met succes over te schakelen op dienstverlening ‘op afstand”, zegt bestuursvoorzitter Ronald Hoeksel. “Dat was echt niet gemakkelijk, maar het is ons gelukt.”

Gerelateerde artikelen