Automatische uitwisseling van fiscale inlichtingen met Tsjechië

Nederland en Tsjechië hebben een regeling gesloten inzake automatische uitwisseling van fiscale inlichtingen en de uitvoering van gelijktijdige belastingcontroles.

Het besluit met de bekendmaking van het in oktober 2015 tussen de bevoegde autoriteiten van Nederland en Tsjechië gesloten Arrangement (administratieve regeling) is op 17 november in de Staatscourant gepubliceerd.

De regeling vervangt het Memorandum van Overeenstemming tussen Tsjechië en Nederland inzake de stroomlijning en intensivering van wederzijdse bijstand in belastingzaken van 2006, dat met de nieuwe regeling wordt ingetrokken.

De regeling geeft categorieën weer voor de automatische uitwisseling van fiscale inlichtingen, zoals over onroerende zaken, royalty’s, inkomsten uit zelfstandige arbeid, salarissen, lonen en andere soortgelijke beloningen, directeursbeloningen en andere soortgelijke betalingen, alsmede pensioenen (inclusief overheidspensioenen), lijfrenten, sociale zekerheidsuitkeringen en andere soortgelijke beloningen. De regeling is op 14 oktober 2015 in werking getreden.

• Staatscourant DGB 2015 -5294 M

Gerelateerde artikelen