Auto later geregistreerd dan op aangiftedatum; extra leeftijdskorting

Rechtbank Zeeland-West-Brabant volgt belanghebbende in de stelling dat zij recht heeft op een extra leeftijdskorting omdat een auto later is geregistreerd dan de aangiftedatum.

Belanghebbende heeft ter zake van de registratie van een auto BPM-aangifte gedaan. De auto is afkomstig uit een ander land van de EU. Belanghebbende heeft bezwaar gemaakt tegen de voldoening op aangifte en in verband daarmee om een teruggaaf verzocht. Zij stelt dat zij recht heeft op een extra leeftijdskorting omdat de auto later is geregistreerd (28 augustus 2015) dan op de aangiftedatum (19 november 2014). Zij doet daarbij een beroep op het besluit van 16 juni 2015, BLKB2015/642M en de daarbij behorende toelichting.

Dat de auto in de tussenliggende periode niet in ongewijzigde staat is gebleven staat volgens belanghebbende niet aan toepassing van de goedkeuring in de weg. De voorwaarde – dat de auto in ongewijzigde staat moet zijn gebleven – mag blijkens de toelichting op het besluit immers niet aan belastingplichtigen worden tegengeworpen in die gevallen waarin de aangifte is ingediend in de periode tussen 10 november 2014 en de inwerkingtreding van het besluit op 26 juni 2015. Rechtbank Zeeland-West-Brabant geeft haar gelijk.

Nu belanghebbende de aangifte voor de auto op 19 november 2014 heeft ingediend kan de voorwaarde uit het besluit niet met terugwerkende kracht in haar nadeel worden toegepast.
Belanghebbende heeft recht op een teruggaaf van € 500.

(Bron: Fiscanet)

Gerelateerde artikelen