Audittrail en QCSec lanceren Phishingtest.nl

Audittrail en QCSec hebben Phishingtest.nl gelanceerd. Phishingtest.nl biedt organisaties de mogelijkheid om te achterhalen wat het phishingsbewustzijn is van de medewerkers en wat het beveiligingsniveau is van de ICT-omgeving.

Cybercriminelen verzenden dagelijks spearphishingmails in de hoop om bij een bedrijfsnetwerk te kunnen inbreken. Zo’n mail kost een crimineel relatief weinig werk en er is altijd wel een werknemer die in de scam trapt. Omdat er weinig aandacht wordt besteed aan het herkennen van en voorbereidingen treffen voor spearphishingmails, bedachten Audittrail en QCSec om Phishingtest.nl op te starten.

Phishingtest.nl biedt organisaties de mogelijkheid om te achterhalen wat het phishingsbewustzijn is van de medewerkers en wat het beveiligingsniveau is van de ICT-omgeving. Dit doet Phishingtest.nl door nagebootste spearphishingmails te versturen naar alle medewerkers van de organisatie. Aan de hand van de uitkomende resultaten kan de organisatie de informatiebeveiliging optimaliseren, zodat de organisatie bij een echte aanval beter is voorbereid.

Beide oprichters van Phishingtest.nl voeren al jarenlang werkzaamheden uit in het securityvakgebied. Audittrail helpt organisaties middels audits en advies om o.a. de informatiebeveiliging en privacy te verbeteren zodat ze compliant zijn aan de wet, maar ook om organisaties te beschermen tegen cybercriminelen. QCSec houdt zich juist bezig met de technische kant van informatiebeveiliging, waaronder ethical hacking en security baselining.

Gerelateerde artikelen