Antiwitwasbeleid blijft belangrijk voor ABN AMRO 

Het antiwitwasbeleid blijft een belangrijk punt van aandacht voor ABN AMRO. Dit zegt topman Kees van Dijkhuizen. De bank denkt dat er verdere actie nodig is om aan alle wet- en regelgeving te voldoen. Enkele maanden terug kondigde ABN AMRO al aan al zijn particuliere klanten in Nederland te gaan doorlichten.

"We hebben ons plan voor de versterking van onze basis voor opsporing van financiële criminaliteit (DFC) en herstel van tekortkomingen verder uitgewerkt, en ons plan vergeleken met 'best practises' op basis van een uitgebreide review door een onafhankelijke deskundige. In het komende kwartaal informeren wij u verder over onze plannen", zegt topman Kees van Dijkhuizen in een toelichting.

De kwestie kan ABN AMRO nog een flinke boete opleveren. Het Openbaar Ministerie doet inmiddels onderzoek naar mogelijke overtredingen van de wetgeving die witwassen en financiering van terrorisme moet voorkomen. De bank wordt onder meer verweten klanten niet voldoende te hebben doorgelicht. Het is volgens ABN AMRO nog niet duidelijk wanneer het onderzoek zal zijn afgerond en wat de uitkomst zal zijn.