Angelique Koopman partner audit innovation bij Baker Tilly Berk

Angelique Koopman gaat met ingang van 1 juli 2016 als partner audit innovation bij Baker Tilly Berk aan de slag. Zij wordt verantwoordelijk voor innovatie van de controle-aanpak door de inzet van data-analyse en process mining.

Koopman combineert haar werk bij Baker Tilly Berk met promotieonderzoek (PhD) op Tilburg University, de universiteit waar zij ook lesgeeft. Ronald Hoeksel, bestuurslid bij Baker Tilly Berk: “Wij kondigen met veel genoegen haar benoeming tot partner bij Baker Tilly Berk aan. Angelique’s kennis en expertise leveren een belangrijke bijdrage aan onze strategie om de mogelijkheden van nieuwe technologieën te integreren in onze audits. Wij zijn ontzettend trots dat deze vakvrouw voor Baker Tilly Berk kiest.”

Data-analyse en process mining

Met process mining worden data en bedrijfsprocessen aan elkaar gekoppeld om te toetsen hoe het proces feitelijk verloopt. Angelique Koopman is van mening dat die informatie van grote waarde is bij het uitvoeren van audits. Het helpt bij de risicoanalyse en het maken van keuzes in de controleaanpak. Koopman doet op Tilburg University onderzoek (PhD) naar de inzet van data-analyse in relatie tot interne beheersing en is veelgevraagd spreker op congressen. Zowel nationaal als internationaal. Angelique Koopman over de overstap naar Baker Tilly Berk: “Ik wilde graag dicht op de accountantspraktijk werken en aan de slag bij een groter kantoor met stevige roots in het mkb. De kennis uit mijn onderzoek wordt dan direct toepasbaar voor de markt. Daar staat tegenover dat ik dankzij die praktijkervaring goed zicht heb op wat de behoefte in de markt is. Zo komen wetenschap en praktijk mooi samen.”

Achtergrond

Angelique Koopman (46) studeerde Bedrijfseconomie, behaalde haar doctoraal Bestuurlijke Informatiekunde in 1994 en specialiseerde zich vervolgens met haar postdoctorale studies Accountancy (1998) én EDP Audit (2000). Tijdens haar accountantsopleiding startte Koopman als assistent-accountant bij EY waar ze snel doorgroeide tot senior manager. In 2007 maakte zij de overstap naar JAN© Accountants, waar werd zij uiteindelijk partner werd. De laatste jaren werkte Koopman als partner voor data-specialist Coney.

Gerelateerde artikelen