Andersen Tax & Legal vestigt zich in Spanje

De Spaanse ledenorganisatie van Andersen Global, Global Abogados, neemt officieel de naam Andersen aan en gaat verder als Andersen Tax & Legal in Spanje. De firma is daarmee de eerste die de naam Andersen in Europa gebruikt.

Andersen Tax & Legal in Spanje sluit zich aan bij verschillende andere Andersen Global ledenorganisaties in de VS en Latijns-Amerika die de naam Andersen al hebben aangenomen.

Met inbegrip van de kantoren in Barcelona en Madrid is Andersen Tax & Legal vertegenwoordigd in meer dan 57 locaties wereldwijd via de ledenorganisaties van Andersen Global.

Andersen Global werd in 2014 opgericht door ledenorganisatie Andersen Tax, die de naam Andersen in de VS in 2014 ging gebruiken nadat het de rechten op de “iconische naam” had verkregen.

Arthur Andersen was aan het begin van deze eeuw een van de grootste accountantskantoren ter wereld en vormde tezamen met KPMG, PwC, Deloitte en Ernst & Young de ‘Big Five’. In 2002 ging de firma over de kop nadat het schuldig was bevonden aan criminele activiteiten bij de accountantscontrole van de Amerikaanse energiegigant Enron. Op het hoogtepunt werkten er wereldwijd 85.000 bij Arthur Andersen.

Gerelateerde artikelen