Amsterdam betaalt 5,2 miljoen euro te veel uit

De gemeente Amsterdam heeft dit jaar ruim 5,2 miljoen euro te veel uitbetaald aan diverse instellingen. Het gaat om dubbele betalingen die per ongeluk zijn uitgevoerd, schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad. De betalingen kwamen aan het licht bij het opmaken van de jaarrekening van dit jaar.

Het grootste deel van het geld is inmiddels terugbetaald, de gemeente hoopt en gaat ervan uit dat de rest ook nog komt. Het gaat om drie dubbele betalingen: een voorschot van ruim 4,7 miljoen aan een zorginstelling. Dit bedrag is terugbetaald. Aan de afdeling Re-integratie en Werk is de huur een tijdlang dubbel betaald. Het gaat hier om ruim 4 ton, waarvan inmiddels een kleine 3 ton is terugbetaald.

Aan woningcorporatie Ymere zijn voor een bedrag van 31.001 euro facturen dubbel betaald. Dat wordt op korte termijn terugbetaald.

De gemeente ging al eerder de mist in met betalingen. Afgelopen september nog werd duidelijk dat bedrijven en burgers ten onrechte in totaal 580.000 euro hadden ontvangen. Het gaat om onder meer facturen en scholierenvergoedingen die per abuis dubbel zijn uitbetaald.

(ANP)

Gerelateerde artikelen