Amerikaanse financiële professionals kritisch over werkomgeving en beloning

Veel financiële professionals zijn ontevreden over werken op kantoor en vinden dat ze meer verdienen. Dit blijkt uit een wereldwijde enquête onder 9.889 financiële professionals door de Association of Chartered Certified Accountants (ACCA).

Volgens het hoofd van accountantskoepel ACCA Noord-Amerika, biedt de ontevredenheid kansen voor werkgevers die sterk zijn in dit gebied om zich te onderscheiden in een competitieve markt. Daarover schrijft een internationale website voor CFO's. 

  • 57% van de respondenten voelt dat hun mentale gezondheid lijdt onder werkstress. 
  • Slechts 45% is tevreden met de carrièremogelijkheden bij hun huidige werkgever.
  • Meer dan de helft (54%) maakt zich zorgen over het ontwikkelen van toekomstige vaardigheden.

Hybride werk populair

Ondanks dat 76% van de respondenten een hybride werkschema verkiest, werkt slechts 42% daadwerkelijk hybride. Meer dan de helft (52%) werkt uitsluitend op kantoor.

Als toonaangevende bron voor accountantnieuws, strategieën en inzichten in finance en accountancy, helpt accountantweek.nl accountants, controllers en hoger financieel management om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de heldere, korte en makkelijk leesbare nieuwsbrief van Accountantweek voor een overzicht van al het relevante nieuws, alle unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en belangrijkste meningen of volg ons op Linkedin.

Compensatie onder vuur

Slechts 37% van de deelnemers aan de enquête is tevreden met hun beloning. Inflatie wordt gezien als de grootste zorg voor hun inkomsten in de nabije toekomst.

Zorgen over werkgerelateerde stress en ontwikkeling

Meer dan de helft van de respondenten geeft aan dat hun mentale gezondheid lijdt onder werkstress. Daarnaast zijn ze ontevreden over de carrièremogelijkheden en maken ze zich zorgen over het ontwikkelen van de benodigde vaardigheden voor de toekomstige werkplek.