Amerikaanse CFO’s: we doen het eigenlijk niet best

Elk jaar worden CFO’s overal ter wereld gevraagd naar hun verwachtingen en angsten. In besloten kring geven die in de VS toe dat hun performance, gemeten aan de modieuze vergezichten van de vakliteratuur, op zijn minst verbetering behoeft.

Blogger Ernie Humphrey, CFO bij Biz Dimension, beschrijft hoe tijdens een webinar van www.proformative.com , Turbo-Charging 2015 Growth: How CFOs will Drive Success, het CFO-panel de resultaten besprak van een aantal recente CFO-surveys, zoals de CFO Alliance 2015 CFO Sentiment Study en de Bank of America Merrill Lynch 2015 CFO Outlook Survey. Wat zijn de uitdagingen waar de CFO in 2015 mee geconfronteerd wordt?

De meta-bevindingen van het panel schetsen een tamelijk onthutsend beeld van de professionele ‘maturity’ van de gemiddelde (Amerikaanse) Finance-afdeling.

  • Finance blijft nog steeds een van de rest van de organisatie afgekeerde functie, erkent 85%:
  • Zes op de tien CFO’s moet toegeven dat het met de transparantie van financiële data wel redelijk gaat, maar dat inzicht in operationele data ontbreekt:
  • Eén op de vier CFO’s vindt dat de finance-processen nodig verbeterd moeten worden. Een op de vijf geeft toe dat zijn cijfers poly-interpretabel zijn en één op de drie heeft te weinig dan wel te laag opgeleide staf. Slechts 16% denkt dat meer technologie zal helpen…

www.proformative.com

Gerelateerde artikelen