Amerikaanse belastingdienst stort opgelegde boetes marihuanahandel terug

De Internal Revenue Service heeft een geschil met een handelaar in medische marihuana beëindigd door ruim $25.000 aan opgelegde en betaalde boetes terug te storten en af te zien van verdere sancties.
Zoals bekend kan in de VS veel meer met en rond marihuana dan in gidsland Nederland. Toch is ook daar alles nog niet geheel en ordentelijk geregeld.
De IRS legde marihuanahandelaar Allgreens meermalen boetes op, omdat het bedrijf belastingen en premies voor werknemers cash betaalde. Volgens de wet dienen deze echter bancair en digitaal overgemaakt te worden, anders volgt een boete van 10%. 
 
Maar Allgreens kan, hoewel de business volstrekt legaal opereert, géén bankrekening openen – omdat de handelswaar nog steeds wettelijk een illegale substantie is.  
Graag bereid de verplichte belastingen en premies te betalen zag Allgreens geen andere uitweg dan de bedragen trouw in een koffertje aan de inspecteur te overhandigen. Deze  legde steeds een boete op.
 
Allgreens wendde zich tot de U.S. Tax Court en pleitte overmacht. De inspecteur stelde dat de onderneming het geld ook aan een derde kon geven, opdat deze de verschuldigde dollars volgens de regels zou overmaken. Maar, zo reageerde de handelaar, dan zou deze derde wel eens van witwaspraktijken beschuldigd kunnen worden! 
 
Uiteindelijk besloot de inspecteur te schikken om de kwestie niet nóg gecompliceerder te maken.  
Gerelateerde artikelen