Amerikaanse accountant heeft respect voor wilde beesten

De Amerikaanse Sabrina Corgatelli, werkzaam als accountant bij de Idaho State University, heeft zich de woede van een groot deel van het kijkerspubliek van NBC’s Today show op de hals gehaald door in het tv-programma de jacht op groot wild te verdedigen. Ook had ze op Facebook foto’s geplaatst waarop ze poseert naast het karkas van een giraffe die ze had omgelegd tijdens een jachtpartij in Zuid-Afrika.

Corgatelli blijkt een ferm pleitbezorgster te zijn van het zogeheten ‘big-game trophy hunting’, een tak van sport die momenteel nogal onder vuur ligt, nadat onlangs de Amerikaanse tandarts Walter Palmer in Zimbabwe leeuw Cecil  naar de eeuwige jachtvelden stuurde.

In het interview op NBC zei Corgatelli: ‘Iedereen denkt dat we kille moordenaars zijn, maar dat zijn we niet. We hebben een band met de dieren. Omdat we op ze jagen, wil nog niet zeggen dat we geen respect voor ze hebben. Giraffes zijn erg gevaarlijke beesten. Ze kunnen je erg snel verwonden.’

Op Facebook had Corgatelli eerder al foto’s geplaatst van haarzelf met jachttrofeeën die ze in Zuid-Afrika had gescoord, waaronder een impala, een wrattenzwijn en een gnoe. Bij de foto van de afgeknalde giraffe meldde ze: ‘Day #2 I got an amazing old Giraffe. Such an amazing animal!!! I couldn’t be happier.’ De foto’s en haar commentaar kwamen Corgatelli op Facebook op een reeks woedende reacties te staan.

Gerelateerde artikelen