Alfa breidt corporate finance team uit

Alfa Consultants is het corporate finance team van Alfa Accountants en Adviseurs. Het team is centraal gevestigd in Nijkerk en adviseert MKB ondernemers landelijk op het gebied van fusies & overnames, waardebepaling en financiering/subsidies.

De activiteiten van Alfa Consultants passen daarmee naadloos in de strategie van Alfa: “Een brede zakelijke dienstverlener die duurzaam waarde creëert voor klanten, medewerkers en de samenleving”, aldus directeur Frank van Ee. “En dat deze strategie ook voor Alfa Consultants haar vruchten afwerpt is duidelijk. In 2018 hebben wij als team ruim 100 opdrachten in het MKB uitgevoerd.”

Om de toename van het aantal opdrachten in goede banen te leiden en onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, wordt het team begin 2019 aanzienlijk uitgebreid. Maar liefst drie nieuwe adviseurs zullen het team versterken:

Henk Ruitenberg (28) heeft de afgelopen jaren ervaring als adviseur opgedaan bij de Rabobank. Bij Alfa gaat hij aan de slag als adviseur Financiering en Subsidies. “Langzaam zien we dat banken hun klanten in toenemende mate doorverwijzen naar hun adviseur voor begeleiding bij hun financieringsaanvragen. In combinatie met het veranderde financieringslandschap waarbij de financiering veelal niet meer alleen door de bank wordt ingevuld liggen er kansen voor Alfa. Daar spelen we op in met kennis, ervaring en een financieringsplatform voor het efficiënt aanvragen van financiering bij verschillende marktpartijen. Ik kijk er naar uit om MKB ondernemers verder te helpen bij de financiering van hun ambities”.

Eline Blaakmeer (27) versterkt het team van Alfa Consultants als junior jurist. Zij heeft een juridische opleiding gevolgd aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Aarhus University in Denemarken en daarna juridische ervaring opgedaan bij USG legal. Bij Alfa Consultants ondersteunt zij de adviseurs bij de verschillende adviesprojecten. Christiaan Buis (senior jurist) zegt daarover: “Door toename van het aantal opdrachten in de breedte neemt ook de vraag van onze klanten naar juridische ondersteuning toe. Met de komst van Eline kunnen we beter inspelen op die vraag”. Eline zal bij Alfa Consultants vooral samenwerken met Christiaan Buis en Bas van Loo.

Dion Tops (24) heeft een financiële opleiding gevolgd aan de Universiteit van Utrecht. Bij Alfa gaat hij als junior adviseur met name aan de slag met waarderingsvraagstukken. Waardebepaling (Business Valuation) is een vak waar deskundigheid en ervaring voor nodig is. Bij Alfa Consultants werken daarom twee Register Valuators (Wilco Dokman en Frank van Ee) die worden ondersteund door de junior adviseurs Johan van den Hoorn en Dion Tops. Wilco Dokman: “Bij Alfa voeren wij jaarlijks circa 25 à 35 waarderingsopdrachten uit. Om dat efficiënt te kunnen blijven doen zijn wij op zoek gegaan naar uitbreiding van ons team. Wij zijn blij dat we daar invulling aan kunnen geven met de komst van Dion”.