Alfa Accountants en Adviseurs stelt groeiambities bij

Alfa Accountants en Adviseurs heeft het jaar 2015 afgesloten met een consolidatie van de omzet. Net als in 2014 lag die rond de 69 miljoen euro. Wel groeit het aantal klanten en komt de winst iets hoger uit. Door het uitblijven van overnames en krapte in de arbeidsmarkt heeft Alfa de groeiambities moeten bijstellen.

Alfa: “De accountancymarkt blijft zeer turbulent met aan de ene kant steeds meer eisen vanuit regelgeving en anderzijds klanten die een proactieve adviseur en vertrouwenspersoon verlangen. Alfa wil op beide fronten voorop lopen en heeft in 2015 ruim 2 miljoen euro geïnvesteerd in opleiding van haar medewerkers en een verdere groei van de kwaliteit. Mede door continue aandacht voor efficiency en kostenbeheersing is het resultaat toch licht gestegen. Ontwikkelingen op ICT-gebied maken het mogelijk voor Alfa om ook te investeren in efficiency voor haar klanten. Elektronisch ondertekenen van documenten en digitalisering van het facturatieproces zorgen niet alleen voor efficiency, maar dragen ook bij aan een duurzame invulling van onze dienstverlening.”

 “Naast investeringen in onze medewerkers en onze processen, hebben we onze groeiambities moeten bijstellen door de krapte in de arbeidsmarkt en het uitblijven van een of meerdere overnames”, constateert Koert van der Bij, binnen de Raad van Bestuur belast met de financiën. “Ondanks dat we 120 nieuwe medewerkers aan ons hebben weten te binden, hebben we nog steeds ruim 60 vacatures. Daarnaast blijft Alfa zich actief richten op acquisities die passen binnen onze cultuur. De stabiele koers van de laatste jaren zal niet veranderen”, aldus Van der Bij.

Gerelateerde artikelen