Al 180 accountants aangesloten op Peppol via Storecove

Vanaf april 2019 is iedereen die met de overheid werkt, verplicht om zijn facturen via het facturennetwerk Peppol te sturen. En dat heeft vergaande gevolgen.

Om goed voorbereid te zijn, hebben al 180 Nederlandse accountants aansluiting gezocht bij Storecove. Een connector die facturen geheel automatisch uit mail en van portals verzamelt, herkent en op de juiste plek inboekt. 

PDF’s als factuur mogen straks niet, maar worden vervangen door e-facturen die via het facturatienetwerk Peppol gestuurd dienen te worden. Dat is een eis die straks door de overheid gesteld wordt, maar ongetwijfeld de toekomst voor iedereen gaat worden. Wat voor gevolgen zal deze digitale boekhoudrevolutie voor accountants en hun klanten hebben? Hoe moet een accountantskantoor zich hier nu op voorbereiden?

Automatisch ophalen en herkennen
Een manier om dat te doen, is door aan te sluiten bij een Peppol accesspoint. Zo hebben ruim 180 accountantskantoren zich inmiddels aangesloten bij Storecove. Deze connector maakt de verbinding tussen Peppol, boekhoudprogramma’s, email én leveranciersportals. Bedrijven ontvangen een Peppol ID en  zijn daardoor voor iedereen bereikbaar met elektronische facturen en kunnen deze vervolgens ook zelf veilig gaan versturen. Facturen worden automatisch verwerkt en herkent en onder de juiste journaalpost in de boekhouding inboekt. Dat levert tijdwinst, minder fouten én een eerdere betaling van de factuur op.