Agro-ondernemers moeten hun tractors fotograferen

Boeren, tuinders en andere agrarisch ondernemers die tractoren of getrokken machinerie willen registeren, moeten een foto toevoegen bij hun aanvraag. Deze regel voor het platteland gaat in op 21 juni.

Het gaat om een foto van het typeplaatje als een tractor, een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) of door deze voertuigen getrokken materieel. 

Staat het Voertuig Identificatie Nummer (VIN) niet op het typeplaatje, dan moet er een foto van het VIN toegevoegd worden. Ook hiervoor geldt dat het VIN duidelijk leesbaar moet zijn. 

Nu is het nog zo dat de RDW regelmatig nadere informatie en foto’s moet opvragen als het Voertuig Identificatie Nummer (VIN) niet op het typeplaatje staat, hierdoor duurt de afhandeling rond de registratie langer. 

Registreren kan dit jaar online worden gedaan. Dat kan tot het eind van dit jaar. Daarna moet een voertuig worden gekeurd bij de RDW voordat het kan worden geregistreerd. 

Op de registratieplicht zijn uitzonderingen. Getrokken voertuigen met een maximale constructiesnelheid van minder dan 25 km/h hoeven niet te worden geregistreerd. Ook motorvoertuigen die niet op de openbare weg rijden of een maximale constructiesnelheid hebben van minder dan 6 kmilometer per uur vallen niet onder de registratieplicht. 

(ANP)

Gerelateerde artikelen