AFM en Aw passen convenant aan

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Autoriteit woningcorporaties (Aw) hebben hun convenant over kennisdeling en informatie-uitwisseling inzake overtredingen van accountants op een paar punten aangepast. Zo is toegevoegd dat de overeenkomst niet juridisch afdwingbaar is. Die bepaling ontbrak in de eerdere versie.

Op grond van de overeenkomst kan Aw aan de AFM informatie verstrekken over (vermoedelijke) overtredingen die externe accountants en financiële ondernemingen in de woningcorporatiesector hebben begaan. Voorbeelden hiervan zijn het niet naleven van de controlestandaarden door externe accountants die de accountantscontrole doen bij een woningcorporatie. 

De jaarrekeningen en overige verantwoordingsdocumenten van woningcorporaties vormen de basis voor het toezicht door Aw op de woningcorporatiesector. Het Aw heeft dan ook belang bij een goede kwaliteit van de accountantscontrole. Kennisdeling en informatie-uitwisseling helpen beide publiekrechtelijke toezichthouders bij het uitvoeren van hun taken.

Gerelateerde artikelen