AFAS stopt met licentiesoftware

Klanten die nog niet in cloud zitten moeten voor 2020 kiezen: of naar de cloud of op zoek gaan naar een nieuwe leverancier.

Klanten van softwarebedrijf AFAS uit Leusden hebben geen keus meer: vanaf 2020 krijgen ze hun software via de cloud en betalen daarvoor een abonnementstarief. Wie dat niet wil, zal over moeten stappen naar een andere leverancier.

Dat zegt de CEO van AFAS, Bas van der Veldt in een gesprek met het FD. Nog negen procent van het klantbestand van AFAS heeft momenteel de software lokaal draaien. 

AFAS is de eerste van de grote Nederlandse bedrijfssoftwarebouwers die het licentiemodel helemaal overboord gooit. Deze stap stelt het bedrijf in staat zich volledig te focussen op hun cloud-diensten. 

Bang voor vertrekkende klanten is Van der Veldt niet. Maar mochten ze toch vertrekken, kan AFAS dat wel hebben. In 2017 bedroeg de omzet 121 miljoen euro waar het bedrijf 43 miljoen euro nettowinst aan overhield. Voor dit jaar stevent AFAS volgens Van der Veldt opnieuw af op een recordomzet en -winst. 

Gerelateerde artikelen