AFAS Fiscaal uitgebreid met Aangifte Schenkbelasting

AFAS Fiscaal wordt in update 8 uitgebreid met de Aangifte Schenkbelasting. Op verzoek van, en in samenwerking met klanten, is deze nieuwe functionaliteit ontworpen. Accountantskantoren krijgen hierdoor een completer beeld van de financiële situatie van hun cliënten en kunnen daarmee fiscale vragen beter beantwoorden. Ook financiële planning en andere advisering wordt eenvoudiger en vooral completer.

De Belastingdienst vraagt de Aangifte Schenkbelasting nu (nog) niet digitaal uit, maar volgens Manager Productmanagement Mohamed Amri van AFAS Software is het  slechts een kwestie van tijd voordat de belastingdienst de digitale poort open zet voor deze aangifte. “In de tussentijd is er een aantal voordelen om al met deze aangifte aan de slag te gaan. De Aangifte Schenkbelasting is namelijk gekoppeld met de ib aangifte (soms wordt dit los aangeboden) waardoor je een completer beeld krijgt van de financiële situatie van jouw cliënt en daar proactief op kan acteren.”

Een andere belangrijke reden om de Aangifte Schenkbelasting in de software te verwerken, is dat alle cliëntgegevens digitaal in het proces zijn geborgd. Zo kunnen kantoren sturen op de planning van bijvoorbeeld de aanlevering van cruciale documenten. Accountants en administratiekantoren zijn zo op alle vlakken van het proces ‘in control’. Amri vult aan: “Omdat digitalisering van deze processen veel mogelijkheden biedt, zullen we op deze manier meer aangiftes en aanleveringen in onze software beschikbaar stellen. Een tipje van de sluier kan ik wel oplichten als ik vertel dat erfbelasting al op onze planning staat.”