Accountantskantoor weigert claim te betalen na vriendendienst

Accountantskantoor SAB Accountants & Adviseurs kreeg van basketbalclub Donar een forse claim nadat het kantoor een aantal vriendendiensten voor de sportclub had verricht. SAB weigert nu deze claim te betalen, omdat deze onterecht zou zijn.
Het accountantskantoor in Assen heeft aan Donar verschillende vriendendiensten geleverd voor een vergoeding die ver onder de kostprijs lag. SAB heeft onder andere het inboekwerk van de sportclub uitgevoerd en één van haar medewerkers uitbesteed om de financiële organisatie te leiden. Donar verwijt SAB de taken dermate slecht te hebben uitgevoerd dat controlerend accountant KPMG extra werk moest verrichten om alles te corrigeren. Donar eist hiervoor een financiële compensatie van 90.000 euro. Dat schrijft accountant.nl.
Afwijzing 
Volgens Edwin Boomstra, commercieel medewerker van SAB, heeft het accountantskantoor helemaal geen werkzaamheden uitgevoerd voor Donar in 2013, het jaar waarin de fouten zouden zijn gemaakt. Daarnaast meldt Boomstra dat alle verrichte werkzaamheden door SAB correct zijn uitgevoerd. Ook KPMG gaf het accountantskantoor telefonisch te kennen dat SAB geen partij is in deze kwestie maar het bestuur van Donar. De verzekeraar van SAB adviseerde het kantoor om niet te betalen. Het accountantskantoor heeft na de afwijzing van de claim niets meer vernomen van de sportclub. 
Gerelateerde artikelen