Accountantschef Hemione Hudson topkandidaat voorzitter PwC UK

De enige mannelijke kandidaat voor de opvolging van Kevin Ellis is een buitenbeentje.

Bij PwC UK zijn drie kandidaten verkiesbaar die Kevin Ellis opvolgen als voorzitterHet zijn Hemione Hudson, hoofd van de accountancy van PwC UK, Laura Hinton, hoofd van de fiscalisten en Marco Amitrano, hoofd klanten en markten van PwC UK.

  • De kans is groot dat PwC UK voor het eerst door een vrouw geleid gaat worden
  • Het meest kansrijk is Hemione Hudson van de accountantstak, omdat zij goede resultaten heeft laten zien
  • Haar vrouwelijke tegenkandidaat van de fiscale praktijk heeft een minder bestuurlijke ervaring op niveau
  • De mannelijke kandidaat geldt als een buitenbeentje

Hudson maakt een goede kans om de voorzittershamer over te nemen van Kevin Ellis, die het bedrijf acht jaar heeft geleid. Onder leiding van Hudson stegen de inkomsten uit de accountancy van PwC UK de afgelopen drie jaar met 35 procent, tot 1,35 miljard pond per jaar. Maar onder haar voorzitterschap heeft de Britse financiële waakhond het bedrijf boetes opgelegd van in totaal bijna 15 miljoen pond voor fouten bij controlewerk. 

Maar de boeteregen voor PwC zou haar niet persoonlijk worden aangerekend, schrijft de Financial T`imes. De meeste fouten waarvoor PwC werd beboet zouden zijn gemaakt voordat Hundson de baas werd van de accountancytak.

Hinton, de andere vrouwelijke kandidaat, heeft de minste e bestuurservaring op niveau van het drietal. Ze is afkomstig van BDO en kwam acht jaar geleden in het bestuur op de post HRM. Twee jaar geleden werd ze hoofd van de fiscale tak van PwC UK. 

Amitrano leidde de adviesafdeling van PwC tussen 2016 en 2020, voordat hij vier jaar geleden de baas werd van de klant- en marktgerichte activiteiten. Volgens de Financial Times heeft hij de reputatie van buitenbeentje.

Wie de nieuwe baas wordt van PwC UK wordt bepaald twee stemmingen in Londen, één in Manchester en één in Dubai. De divisie van het Midden-Oosten valt onder de Britse landenfirma en wint snel aan invloed. Dee regio genereert een omzet van 1,6 miljard en telt 1400 stemgerechtigde partners. 

Gerelateerde artikelen