Accountants love analytics!

AICPA richt Data Analytics Research Initiative op, EY partnert met SAS Institute
Rutgers Business Schoolen het American Institute of CPAs kondigen aan, dat zij tezamen besloten hebben tot het Rutgers AICPA Data Analytics Research Initiative, om integratie van analytics in het controleproces te bevorderen, en via research te demonsteren hoe analytics het auditing-vakgebied vooruit kan helpen.
Het gaat het initiatief vooral om het verbeteren van de kwaliteit van de controleonderzoeken. Uit het gezamenlijk onderzoek, dat ook gesponsord wordt door CPA Canada, resulteren naar men verwacht meer best practices met betrekking tot het ‘hoe’ van het gebruik van deze onderzoekmethode.
 
Een andere doelstelling is het bevorderen van proactieve samenwerking tussen kantoren en academia in fundamentele research naar continue verbetering, niet alleen bij de klanten maar ook binnen de kantoren zelf.
 
In datzelfde kader kondigt Ernst & Young een strategisch partnerschap met SAS Institute aan, eveneens rond Data Analytics. Deze alliantie wil de gegevens, software en computercapaciteit van SAS koppelen aan EY’s brede marktkennis en ervaring. De focus ligt hier op stress testing, capital management, forensisch onderzoek en fraudepreventie; maar ook monitoring, compliance, fiscale diensten en bijvoorbeeld fraude met verzekeringsclaims.
Gerelateerde artikelen