Accountants gaan CSRD promoten bij bedrijven

In samenwerking met werkgeversorganisaties en de SER.

De NBA gaat samen met MKB-Nederland, VNO-NCW en de Sociaal-Economische Raad (SER) voorlichting geven aan bedrijven en sectoren over de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive). Ze worden daarbij ondersteund door het ministerie van Economische Zaken.

Vanuit dit samenwerkingsverband komen er tot eind van het jaar vier webinars over het onderwerp. Er komt een CSRD-communicatiepakket voor brancheverenigingen en  de SER biedt een vraag- en antwoord document aan. Deze communicatiemiddelen kunnen worden verspreid onder organisaties en bedrijven.

Doel van de samenwerking is om zoveel mogelijk bedrijven, branche- en ondernemersverenigingen te informeren en op weg te helpen met de CSRD en zo gezamenlijk meer impact te maken. Daarvoor worden onder meer events en webinars georganiseerd en best practices gedeeld.

Begin volgend jaar volgt een advies aan het ministerie van Economische Zaken waarin staat welke dienstverlening en tools over de CSRD extra ingezet moeten worden in welke sectoren.

Specifieke informatie over de activiteiten is beschikbaar op de website van de SER.

Gerelateerde artikelen