Accountants EY en delegatie politiek voeren samen audit uit

Nieuwe beleidsmedewerkers van de Tweede Kamerfracties van VVD, PvdA en CDA zijn eind augustus bij EY één middag zelf aan de slag gegaan als accountant op kantoor Den Haag. Tijdens deze middag kregen zij meer inzicht in de werkzaamheden van een accountant en de dilemma’s waar accountants tegenaan lopen tijdens het doen van de controlewerkzaamheden.

Het werkbezoek is een vervolg van de eerdere werkbezoeken van Kamerleden en beleidsmedewerkers in 2015.

Op deze manier zorgt EY dat ook de nieuwe beleidsmedewerkers in de Tweede Kamer een goed inzicht hebben in de uitdagingen van het accountancyberoep. Het accountantsteam van EY bestond deze keer uit Auke de Bos, Berry van Blijderveen en Aleks Kayhan.

Auke de Bos: ‘Het is heel belangrijk om te blijven investeren in kennisoverdracht aan de politiek en te horen wat er bij hen leeft. Na afloop was er van beiden kanten beter begrip voor elkaar en hadden de  deelnemers  echt meer inzicht  in wat een accountant doet.’

Ook de komende maanden blijft EY actief de dialoog zoeken met Tweede Kamer en andere maatschappelijke actoren om meer begrip te krijgen voor de verwachtingen van de maatschappij en de maatschappij meer inzicht te geven in wat een accountant doet.

Gerelateerde artikelen