Accountants Accon avm leggen massaal beroepseed af

Meer dan honderd accountants van Accon avm hebben maandag gezamenlijk de beroepseed afgelegd. In Garderen beloofden zij massaal hun beroep naar eer en geweten uit te oefenen.

De bijeenkomst in Garderen was een van de grootste in het kader van de nieuwe beroepseed die is ingesteld door beroepsorganisatie NBA. Hoewel accountants pas medio 2017 verplicht de beroepseed hoeven af te leggen, zag Accon avm geen reden om daarmee te wachten.

“Als coöperatieve organisatie past de eed volledig bij onze achtergrond en ambitie”, stelt directeur Samenstelpraktijk Rob van der Gun. “Accon avm kent geen winst gedreven partnerstructuur zoals de meeste kantoren, maar is eigendom van een stichting met een maatschappelijke doelstelling. Een beroepseed is eveneens een belofte aan de maatschappij. Het zegt weinig over kwaliteit van dienstverlening, maar is typerend voor de betrokkenheid.”

Arno Groen is een van de accountants die 19 september de eed met overtuiging heeft afgelegd: “Ons werk is cruciaal voor het voortbestaan van ondernemingen en werkgelegenheid. De verantwoordelijkheid is groot en daar hoort bij dat we laten zien deze serieus te nemen. Dat doen we onder andere met de beroepseed.”

Gerelateerde artikelen