Accountant: stap uit je comfortzone

Tot nu toe gingen deze serie blogs over hoe technologie en op data gebaseerd inzicht cruciaal zijn voor accountants die een meer adviserende (en meer lucratieve) rol willen ontwikkelen. Het derde stuk van de puzzel is net zo fundamenteel voor een geslaagde transitie, omdat het over jou gaat: je houding, je mensen en hoe je omgaat met verandering.

Bijdrage van:

Accountant: heb jij de juiste mensen om je heen?Klanten hebben meer en meer behoefte aan advies en de traditionele accountancy is daar niet op berekend. Laten we eens een uitstapje maken naar de toekomst. Je bent gestart met het adviseren van klanten over efficiënte bedrijfsprocessen, het automatiseren van terugkerende taken, het opstellen van contracten en zelfs over het formuleren van bedrijfsstrategieën. Het lijkt er dus op dat je specialisten op bedrijfs-, juridisch-, HR- en IT-gebied goed kunt gebruiken.

Ontwikkel de vaardigheden van je personeel
Natuurlijk ga je je loonkosten niet eerst verdubbelen en dan hopen dat het werk binnenkomt. Zeker in het begin is een team van freelance specialisten een flexibele en veilige optie. Maar hoe zit het met je bestaande personeel?

Investeer in de toekomst
Investeren in de vaardigheden en kwaliteiten van je personeel kan heel verstandig zijn. Daarmee ontwikkel je niet alleen een gevarieerde basis van vaardigheden voor je kantoor, maar je creëert ook een plek waar met tevredenheid wordt gewerkt. Jij gaat een stap verder en zo zorg je er ook voor dat je medewerkers voldoende in huis hebben om je bij te houden.

Zie het totaalplaatje
En jijzelf? Je wilt waarde toevoegen door strategisch advies te geven, maar hoe goed ken je de branche van je klanten? Als je het totaalplaatje ziet, zie je meer kansen om hen te helpen groeien. En als je een aantal klanten hebt in een bepaalde branche, waarom word je dan niet een gespecialiseerd accountantskantoor in die sector? Met een sterk en helder USP val je namelijk op.

Ontdek hoe je de theorie in praktijk brengt
Laten we er geen doekjes om winden. Tegenwoordig is het doen van de boekhouding slechts het startpunt van een succesvol accountantskantoor. Wat je doet met de data bepaalt je succes om nieuwe kansen te grijpen. Download onze gratis whitepaper en ontdek 9 tips om je business klaar te maken voor de toekomst.