Accountant geeft controleverklaring met beperking af bij jaarrekening Amstelveen

PwC, de controlerend accountant van de gemeente Amstelveen, heeft bij de jaarrekening 2014 een controleverklaring met beperking afgegeven. De accountant heeft enkele tekortkomingen geconstateerd en komt daarom met aanbevelingen voor verbeteringen op het gebied van inkoop en aanbestedingen.

Uit de rekening blijkt wel dat het financieel beleid van de gemeente op orde is. Er is een positief rekeningresultaat van 12,2 miljoen euro.

De accountant geeft echter een aantal aanbevelingen mee. ‘Een van deze aanbevelingen is het opnieuw onder de aandacht brengen van het integriteitsbeleid; gezien een integriteitskwestie die binnen de gemeente heeft gespeeld. De gemeente heeft direct actie ondernomen; de betreffende medewerker is strafontslag verleend,’ aldus de gemeente Amstelveen.

Begin vorig jaar constateerde de gemeentelijke controller dat een professionalisering van de inkooporganisatie nodig is. De tekortkomingen zijn onderzocht. Dit heeft er onder meer toe geleid dat de gemeenteraad besloten heeft om een professioneel inkoop- en aanbestedingsbureau in te richten. De geconstateerde tekortkomingen hebben er toe geleid dat de accountant dit jaar een controleverklaring met beperking heeft afgegeven.


Gerelateerde artikelen