Accountant Fortuna Sittard accordeert nieuwe begroting

Fortuna Sittard zegt uit de financiële problemen te zijn. Daardoor is de club ook het komende seizoen in het betaald voetbal te zien. De accountant is akkoord met de nieuwe begroting, zo meldt de Limburgse club.

“De clubleiding heeft een definitieve oplossing gevonden voor het liquiditeitsprobleem van het afgelopen seizoen, zodat alle verplichtingen die voortvloeien uit het crediteurenakkoord kunnen worden nagekomen,” aldus Fortuna op de clubwebsite. “Ook voldoet de begroting voor het komende seizoen aan het verplichte Plan van Aanpak, dat Fortuna Sittard in een eerder stadium met de licentiecommissie van de KNVB afstemde. De accountant van Fortuna Sittard heeft de nieuwe begroting beoordeeld en geaccordeerd.”

Het was geruime tijd uiterst onzeker of Fortuna Sittard bleef bestaan, omdat het crediteurenakkoord 600.000 euro hoger uitviel dan oorspronkelijk verwacht. De laatste dagen heeft de clubleiding er alles aan gedaan om deze hogere kosten te beheersen. Dinsdagavond vond Fortuna Sittard de definitieve oplossing, die woensdagochtend officieel werd bekrachtigd.

De nieuwe begroting moet uiterlijk woensdagmiddag bij de KNVB zijn ingeleverd. Fortuna Sittard zegt hiervoor te zorgen.

Lees ook:

Gerelateerde artikelen