Q&A Accountancy Expo: Becky Works

In de rubriek Q&A stellen we u voor aan de exposanten van Accountancy Expo 2019

Partnerbijdrage van:

Deze keer vijf vragen aan Geert Leijen, medeoprichter van Becky Works:

1. Welke belangrijke trends zien jullie in de accountancy en/of bij administratiekantoren? 
Je ziet dat alle kantoren te maken hebben met grote personeelstekorten. Kantoren geven altijd aan dat ze mensen te kort hebben om software goed te implementeren of nieuwe projecten op te pakken. Ze komen letterlijk om in het werk. Ik zie de tekorten de komende tijd alleen maar toenemen. 

2. Hoe speelt Becky Works hier op in? 
Wij zetten teams op in Belgrado, Servië. Op deze manier hebben kantoren makkelijk toegang tot talent en hoog opgeleide mensen. Deze talenten zijn enerzijds in staat om mee te werken in de dagelijkse operatie, maar ook om software implementatie trajecten te verrichten of rapportages te maken. De klant stuurt zelf deze teams aan. Dat gebeurd op afstand, maar regelmatig gaan mensen van de kantoren ook die kant op, of komen de collega’s uit Belgrado naar Nederland om samen te werken en elkaar te trainen

3. Welk probleem lossen jullie op voor accountants- en/of administratiekantoren?
Personeelstekort

4. Heb je een voorbeeld van een klant en welke resultaten het heeft opgeleverd?
Bij accountantskantoor IBEO werken nu 8 mensen op afstand, De volledige productie tot aan jaarrekening toe wordt gedaan in Servië. De collega's in Nederland hebben daar door hun handen vrij om klanten te woord te staan, te adviseren en om administraties te analyseren in plaat van te voeren.

5. Welke innovatie(s) in jullie product komt/komen er dit jaar? Zijn die te zien op de Expo?  
We gaan ook een trainingscentrum opzetten om mensen daar alvast kennis te laten maken met de Nederlands wet- en regelgeving. Nederlandse accountants zijn nog vrij onbekend met deze oplossing. In landen om ons heen is het al vrij normaal, maar hier moeten ze vaak nog even wennen aan het idee. De vooroordelen bestaan vooral uit dat ze het idee hebben dat alleen het gestandaardiseerde repeterende werk daar kunnen laten doen. Wij weten inmiddels dat ze de mensen daar veel meer kunnen, soms meer dan de Nederlandse collega’s. Om deze vooroordelen weg te nemen, nodigen wij ook altijd accountantskatoren uit om vrijblijvend met ons die kant op te gaan, zodat we met eigen ogen kunnen zien een meemaken wat voor mogelijkheden er daar zijn.