´Accon avm loopt achter in de markt´

De AFM zegt in het vandaag gepubliceerde rapport Dashboard 2015 dat er één OOB-accountantsorganisatie is die achterloopt in de markt, te weten Accon avm. Deze accountantsorganisatie voldoet naar het oordeel van de AFM op alle modules onvoldoende aan de geformuleerde verwachting voor 2015.

Accon avm heeft naar het oordeel van de AFM tot op heden nog nauwelijks uitwerking gegeven aan de verbetermaatregelen in visie, beleid en procedures en de daarvoor benodigde aanpak tot verandering in cultuur en gedrag. Accon scoort gemiddeld een 1,7 voor de zeven modules. Hiermee voldoet Accon naar het oordeel van de AFM niet aan de verwachtingen voor 2015.

In een reactie op het AFM-rapport stelt Accon avm: ‘De rapportage van de AFM komt voor accon avm niet als een verrassing. Tussentijdse rapportages van de toezichthouder waren al aanleiding om het tempo van de invoering van (verbeter)maatregelen fiks op te schroeven. Zo is een versneld cultuur- en communicatieprogramma ingevoerd en wordt de directie versterkt. De NBA-kwartaalmonitor van september 2015 laat zien dat er sprake is van een inhaalslag: een aantal mijlpalen dat voor zomer 2015 was gepland, is inmiddels door accon avm behaald.

Als enige ‘coöperatieve’ en exclusief-Nederlandse organisatie binnen de negen internationaal opererende OOB-kantoren heeft accon avm een bijzondere positie. Dit leidt tot een eigen prioritering an verbeterpunten op gebieden als procesverbetering en de dialoog met de maatschappij. Dit, in de vaste overtuiging dat deze de beste garanties biedt voor kwaliteit en continuïteit. Accon avm neemt de aanbevelingen uitermate serieus, heeft zoals gezegd het tempo fiks opgeschroefd en investeert versneld in menskracht en systemen. Even belangrijk is het verder doorvoeren van de kwaliteitsambities in onze totale aanpak. In dat opzicht is de controlepraktijk de voorhoede. In dit alles onderhouden wij een intensieve en constructieve dialoog met de NBA en de AFM. Wij zijn overtuigd van de kracht van de genomen maatregelen.’ 

Lees ook:

 

Gerelateerde artikelen