ACCA en ESRC: £30k voor onderzoek naar effectief klokkenluiderbeleid

ACCA heeft samen met de Economic and Social Research Council (ESRC een request for for research proposals uitgezet naar hoe bedrijven een effectief klokkenluidersbeleid kunnen ontwikkelen en implementeren.
Dit deelonderzoek valt binnen een breder researchproject naar hoe wereldwijd gedacht wordt over en omgegaan met bedrijfscultuur.  Samen hebben de organisaties een bedrag van £30.000 beschikbaar gesteld voor het beste voorstel.
 
Aanleiding voor dit nieuwe onderzoek waren de bevindingen van het recent gepubliceerde rapport Culture and Channelling Corporate Behaviour, dat directies wil assisteren bij het inzicht krijgen in de impact van cultuur op hun organisatie en wat de drivers voor gewenst en ongewenst gedrag kunnen zijn.
Het nieuwe onderzoek richt zich op de vraag hoe organisaties succesrijke klokkenluiderprocedures en –protocollen kunnen inrichten en implementeren. 
 
De deadline voor zo’n proposal is 30 April 2015.  Meer details ontvangt u via een email naar researchcalls@accaglobal.com  of op www.accaglobal.com/
Gerelateerde artikelen