ABN Amro verwacht verdere omzetgroei accountants

ABN Amro voorziet een verdere omzetstijging voor de accountantsbranche voor volgend jaar. Dat blijkt uit het rapport ‘Stand van de zakelijke dienstverlening’. 

"Hoewel de advocatuur, accountancy en organisatieadvies relatief weinig last hebben gehad van de coronacrisis, is het uitzicht ook voor hen beter dan vorig jaar", aldus de bank. "Deze branches hebben begin 2021 een sterk herstel in vraag gehad en die trend zet door. De omzetgroei is te danken aan de aantrekkende economie en oplopende bedrijfsinvesteringen die de vraag naar financiële, juridische en adviserende diensten aansporen. Tevens stimuleren oplopende behoeftes aan door duurzaamheids- en datagedreven bedrijfsbeleid de activiteit in deze branches."

Accountantskantoren kampen op dit moment met zo’n 20% aan onvervulbare vacatures. In de administratieve en secretariële dienstverlening is dat percentage met 5% een stuk lager. "Deze beroepen hebben een reputatie in het bieden van zekerheid en relatief hoge salarissen, waardoor er aan nieuwe instromers geen gebrek is."

Download 'Stand van de zakelijke dienstverlening' (december 2021)