ABN AMRO en InvoiceSharing starten boekhoudpilot MKB

ABN AMRO en InvoiceSharing introduceren een totaaloplossing waarmee MKB-bedrijven elk uur van de dag inzicht hebben in hun boekhouding en hun behoefte aan werkkapitaal tijdig kunnen inschatten. ABN AMRO en InvoiceSharing geven vandaag tijdens Finovate Europe 2017 in Londen het startsein voor een pilot met 20 bedrijven die met deze nieuwe oplossing gaan werken.

De oplossing is ontwikkeld voor MKB-bedrijven met een omzet van 2 tot 20 miljoen euro per jaar. Deze bedrijven kunnen nu de veelal handmatige processen automatiseren zonder extra investeringen, door hun boekhoudpakket aan een online platform te koppelen. Zij sturen inkomende en uitgaande facturen naar hun account op dit platform. Een Boekhoud Robot beoordeelt en controleert de facturen, maakt journaalposten aan en exporteert de facturen naar de boekhouding van de ondernemers. De robot vergelijkt de facturen ook met de historische data van branchegenoten. Dit gebeurt op basis van boekhoudkundige data van de laatste drie jaar.  

"De boekhouding is niet langer het eindpunt van een administratief proces, maar het beginpunt om de bedrijfsvoering van middelgrote en kleine bedrijven te verbeteren. Sinds oktober vorig jaar werken we vanuit Econic samen met ABN AMRO aan deze propositie. Door de samenwerking kunnen we een pilot met 20 bedrijven realiseren en ons systeem nog gebruiksvriendelijker maken voor MKB'ers. Zo willen we op den duur zo veel mogelijk ondernemers helpen hun organisatie slimmer te maken, zodat zij tijdig kunnen inspelen op toekomstige uitdagingen", vertelt Jeroen Volk, CEO van InvoiceSharing.

De Werkkapitaal Assistent helpt ondernemers daarnaast hun behoefte aan werkkapitaal vroegtijdig in te schatten en tegen lagere kosten te financieren. Als zij hiervan gebruikmaken, geven zij ABN AMRO toestemming gebruik te maken van hun historische gegevens. "We willen onze toegevoegde waarde voor het MKB vergroten door proactief advies te geven en in hun financieringsbehoefte te voorzien. Dit doen we door al in een vroeg stadium te voorspellen of tekorten zullen optreden. Zo kunnen we MKB'ers helpen hun werkkapitaal te optimaliseren, bijvoorbeeld door de betaling van facturen zorgvuldig te plannen en af te stemmen met leveranciers en klanten. Zij kunnen hierdoor aanzienlijk op kosten besparen, sneller en tegen veel lagere kosten in hun financieringsbehoefte voorzien", zegt Frans Cuppen, General Manager Commercial Clients Zuid van ABN AMRO. "Bij Econic begeleiden we samen met HighTechXL veelbelovende proposities van zowel medewerkers van de bank als externe bedrijven. Deze acceleratorprojecten leiden binnen negen maanden tot nieuwe producten en diensten voor onze klanten en de markt, zoals de Werkkapitaal Assistent."