Aanvulling AOW-partnertoeslag ABP gehandhaafd

De aanvulling AOW-partnertoeslag van ABP blijft gehandhaafd. Deelnemers van wie de aanvulling per 2015 was vervallen, worden persoonlijk geïnformeerd dat zij hun aanvulling behouden, zo meldt het pensioenfonds vandaag.

Eerder meldde de FNV al dat het bestuur van ABP had besloten om de AOW-partnertoeslag alsnog uit te betalen.

ABP: ‘Het vervallen van de aanvulling heeft, heel begrijpelijk, veel los gemaakt. Uit zorgvuldigheid heeft het bestuur van ABP daarom het besluit nogmaals tegen het licht gehouden en daarbij extern juridisch advies ingewonnen. Deze nadere analyse gaf een andere zienswijze op het reglement van ABP. Het oorspronkelijke besluit van het ABP-bestuur (stopzetten van de aanvulling) zou waarschijnlijk geen stand houden voor de rechter.’

Het ABP-bestuur vindt dat de betrokken deelnemers niet de dupe mogen worden van juridische discussies of procedures en wil hen niet in onzekerheid laten verkeren. ABP heeft daarom besloten de aanvullingen te handhaven. ‘ABP realiseert zich terdege dat er verwarring is ontstaan door tegenstrijdige berichten van onze kant. Wij betreuren dat zeer en bieden de betrokken deelnemers daarvoor onze oprechte excuses aan. Het bestuur stelt een onderzoek in naar de gang van zaken rond dit besluit en zal maatregelen nemen om herhaling in de toekomst te voorkomen,’ aldus het ABP.

 

Gerelateerde artikelen