Aantrekken jonge talenten: accountantskantoren moeten flink hun best doen

Grote accountantskantoren doen veel moeite om genoeg goede accountants binnen te halen.

Dat stelt Berry Wammes, directeur van de NBA, in een interview met NRC. De vraag is vorig jaar met 31 procent toegenomen. De vraag naar ervaren accountants met meer dan vijf jaar ervaring is met 48 procent het hardst gestegen. Wammes schat in dat accountantskantoren in totaal meer dan duizend mensen zoeken.

Redenen van het tekort wordt toegeschreven aan een grotere vraag naar accountantsdiensten door de aangetrokken economie. Daarnaast moeten kantoren de kwaliteit van hun controles verbeteren, waardoor er nog meer mensen nodig zijn voor hetzelfde werk. 

Omdat er veel te doen is met weinig mensen neemt de werkdruk toe, bleek eerder deze maand uit een studie van Nyenrode en de NBA. In de drukste periode, de eerste vier maanden van het jaar waarin jaarrekeningen gekeurd moeten worden, werken jonge accountants gemiddeld 60 uur per week, bleek uit de studie. De slechte werk-privé balans is de reden dat veel jonge accountants het vak verlaten. 

Grote kantoren lijken zich bewust van het probleem. PwC organiseerde vorige maand voor de derde keer de ‘week van de balans’, gericht op fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid. Deloitte heeft een speciaal ‘fit-programma’, dat bijvoorbeeld sport en mindfulness-trainingen organiseert.

[avg-advertorial slug=”bent-u-op-zoek-naar-talentvolle-financials”]

Gerelateerde artikelen