Aanleveren kredietrapportages wordt eenvoudiger

SBR Banken heeft per direct de aanlevering van kredietrapportages vergemakkelijkt. Op basis van feedback van de grotere accountantskantoren en deelnemers van de expertgroep Bankentaxonomie is besloten dat alleen nog enkelvoudige rapportages en/of geconsolideerde rapportages op basis van de juridische structuur zullen worden uitgevraagd en dus niet meer op basis van het kredietcomplex.

Het uitvragen van rapportages op basis van de juridische structuur betekent voor de intermediair een eenvoudiger proces dat beter aansluit bij de KvK-deponering. De intermediair kan het werk uitvoeren binnen de bekende werkafspraken en regelgeving.

Verduidelijking gebruikershandleiding

Daarnaast is de gebruikershandleiding voor het opstellen van kredietrapportages op een aantal punten verduidelijkt. Zo bevat de handleiding een toelichting van de manier waarop validatieregels van de verplichte velden en waarschuwingen (‘warnings’) zich tot elkaar verhouden en hoe ze geïnterpreteerd moeten worden. Ook is een overzicht opgenomen hoe de juiste keuze kan worden gemaakt van de te gebruiken kredietrapportage(s). De aangepaste gebruikershandleiding is hier te vinden.

Lees ook:

Gerelateerde artikelen