AA zoek: NBA wil per direct uitschrijving

Nog nooit heeft de NBA zoveel telefoontjes gehad over een van haar leden. Het zijn allemaal cliënten van een AA uit Leiderdorp, die zich sinds de zomer onvindbaar houdt. De cliënten zijn wanhopig, want zij hebben hun gegevens nodig voor de belastingdienst of voor opvolgende accountants. De beroepsorganisatie wil hem per direct zijn titel afnemen en stapte daarom naar de Accountantskamer.
De klacht over de onbereikbaarheid  wordt pas op 28 november inhoudelijk behandeld, maar de NBA wil alvast een voorlopige uitspraak. ‘Het is wel eerder gebeurd dat hij slecht bereikbaar was, maar dan toch weer opdook. We willen niet dat hij nieuwe klanten krijgt’ zei een woordvoerster.
 
Niet alleen voor de cliënten, ook voor de NBA en voor de Accountantskamer geeft de AA niet thuis. Brieven, al of niet aangetekend, telefoontjes, mails, niks helpt. Op kantoor is niemand aanwezig. ‘Als hij zich alleen al bij ons zou melden, kunnen we misschien helpen. Hij zou gezondheidsproblemen hebben en overwegen ermee te stoppen’, aldus de NBA.  Bij een kantoortoets begin dit jaar bleek hij geen waarnemer te hebben. Wel stonden er personeelsleden bij hem ingeschreven volgens de Kvk, maar daarvan was bij kantoor niets te merken
 
De Accountantskamer beslist binnen twee weken over de gevraagde voorlopige maatregel.
 
Petra van Walraven / JPZ
Gerelateerde artikelen