AA betaalt boete niet: maand doorhaling

De Accountantskamer heeft een AA de maatregel van doorhaling voor de duur van één maand opgelegd, omdat de accountant een eerder aan hem opgelegde boete niet heeft betaald.

In augustus vorig jaar had de Accountantskamer aan de AA wegens het niet naleven van zijn PE-verplichtingen, onder meer als maatregel een geldboete van € 1000 opgelegd. In die beslissing is de AA erop gewezen dat bij niet tijdige betaling van de opgelegde geldboete de Accountantskamer kan beslissen dat de accountant de maatregel van (tijdelijke) doorhaling moet worden opgelegd. Die beslissing is op 26 september 2016 onherroepelijk geworden. Bij de last tot tenuitvoerlegging van die beslissing van 6 oktober 2016 is de AA de gelegenheid geboden de geldboete te voldoen vóór 6 november 2016. In een brief van 15 november 2016 is de AA een laatste gelegenheid geboden de genoemde boete alsnog binnen een termijn van 2 weken te betalen.

De AA heeft de boete niet voldaan en heeft verder ook niets van zich laten horen. De Accountantskamer gaat er daarom van uit dat de AA geen rechtvaardiging had voor het achterwege laten van de betaling van de aan hem opgelegde boete. Deze nalatigheid levert strijd op met de wet en met het belang van een goede uitoefening van het accountantsberoep. De Accountantskamer acht het passend en geboden om de AA thans de – nadere – maatregel van tijdelijke doorhaling van de inschrijving in de registers voor de duur van één maand  op te leggen.

Lees ook:

Gerelateerde artikelen