82 Procent van de CIO’s maakt zich zorgen over hun baan

Ruim 8 op de 10 CIO’s, nog maar kort geleden een nieuw en gerespecteerd beroep, vreest nu voor zijn baan, zo blijkt uit de Global CIO Survey 2015 van Brocade.

En her en der is dat percentage nog hoger, zoals in Groot Brittannië, waar liefst 87% van de Chief Information Officers zich ernstig zorgen maakt.

Volgens Brocade komt een en ander door de veranderende rol van de CIO-functie, de verminderde control van de functionarissen over diensten die via de cloud worden geleverd en hun snel verslechterende relatie met andere C-suite bewoners.

28 Procent van de ondervraagde Britse CIO’s klaagt over die verslechterende relaties, dat is bijna het dubbele van het mondiale gemiddelde van 15%. Een op de drie krijgt weinig waardering van de CEO (14% mondiaal) en ook de verstandhouding met Marketing worden snel slechter. 
 
96% van de ondervraagden meldt dat hun BU’s cloud-diensten hebben aangeschaft zonder de IT-afdeling daarbij te betrekken  – terwijl slechts 20% van de organisaties in kwesties dat ook toegestaan had. Ruim 9 van de tien CIO’s denkt, of vreest, dat deze trend zich zal doorzetten.  
 
De Brocade Global CIO Survey 2015 interviewde 200 CIO’s – 25  professionals uit zowel het VK als uit Frankrijk, Duitsland en Rusland, en nog eens 50 uit zowel de VS als China. Meer over de wegkwijnende CIO-rol via www.computing.co.uk/
Gerelateerde artikelen