380 registeraccountants EY leggen beroepseed af

Afgelopen maandag hebben 380 registeraccountants van EY de beroepseed afgelegd. Dit gebeurde in aanwezigheid van NBA-voorzitter Pieter Jongstra, NBA-hoofd Beroepsontwikkeling & Beleid Robert Mul en NBA-directeur Berrie Wammes.

De eedaflegging vormde de formele afsluiting van een dag waarop intensief was gediscussieerd over de toekomst van het accountantsberoep en de verdere verhoging van de kwaliteit van de dienstverlening.

Sinds 17 mei van dit jaar is het afleggen van de beroepseed een verplicht onderdeel van het NBA-lidmaatschap. Accountants die de eed hebben afgelegd, handelen volgens de principes van integriteit, objectiviteit, vakbekwaamheid, zorgvuldigheid en vertrouwelijkheid.

Quality-leader Jeroen Kamphuis van EY licht toe: ‘Wij hechten veel waarde aan deze eed. Uiteraard beseffen wij ook dat woorden alleen het verschil niet gaan maken. Uiteindelijk staat voorop dat een ieder van ons zich integer gedraagt en dat objectiviteit in onze werkwijze de boventoon voert. Maar ook dat we ons bewust zijn van de vertrouwelijkheid van de informatie die wij tot onze beschikking hebben. Pas wanneer wij alle mogelijke zorgvuldigheid betrachten in het dagelijks werk, geven wij goed invulling aan deze eed.’

Gerelateerde artikelen