3.200 salarisadministrateurs actief op Forum Salaris

Op het Forum Salaris, een online ontmoetingsplek voor salarisadministrateurs, zijn ruim 1 jaar na de lancering 3.200 salarisadministrateurs actief. Dit meldt de Belastingdienst. Het forum biedt de mogelijkheid tot online interactie tussen vakgenoten en tot contact met de Belastingdienst, om samen te komen tot een zo juist en volledig mogelijke loonaangifte.

De Belastingdienst maakt het forum mogelijk, UWV en salarisadministrateurs participeren. Het forum past bij de stappen die de Belastingdienst zet in het moderniseren van de interactie met burgers en bedrijven en in de handhavingsstrategie van de dienst.

Ondersteunen van salarisadministrateurs

Het Forum Salaris ondersteunt salarisadministrateurs bij hun werk. Salarisadministrateurs verzorgen maandelijks digitale loonaangifte voor opdrachtgevers/ werkgevers. Zij zorgen onder andere voor een juiste en tijdige verwerking van gegevens van werknemers en het toepassen van de juiste belasting- en premietarieven. Op het forum halen en brengen salarisadministrateurs kennis, zo versterken zij elkaars werk en hebben ze direct contact met de Belastingdienst.

Paul Vincken (ketenregisseur loonheffingen bij de Loonaangifteketen) stond aan de wieg van het forum: “Uit een enquête onder de salarisadministrateurs bleek de wens voor een directe lijn met de Belastingdienst. Toen ontstond het idee voor een online ontmoetingsplek.”

Betere kwaliteit loonaangifte

“Het doel is om samen met de actieve forumgebruikers continue te werken aan kwaliteitsverbetering van de loonaangifte. Dat doen we door handreikingen, fiscaal nieuws, actuele jurisprudentie, verdieping en handhavingscommunicatie aan te bieden”, aldus Paul Vincken. “Salarisadministrateurs kunnen op het forum zelf kennis delen in een vraag- en antwoordrubriek. De redactie die bestaat uit medewerkers van Belastingdienst en UWV monitort de antwoorden en grijpt alleen in als dat nodig is: als antwoorden van vakgenoten onjuist zijn of uitblijven. Dit is dé manier om ervoor te zorgen dat aangiften in een keer goed gaan en correcties achteraf in de aangiften te voorkomen.”

Handhavingsstrategie

Deze aanpak weerspiegelt de handhavingsstrategie van de Belastingdienst. Die is erop gericht om, waar mogelijk in samenwerking met externe partijen, te zorgen voor een omgeving waarin het maken van fouten zoveel mogelijk wordt voorkomen. Als de kwaliteit vooraf geborgd is, is achteraf minder toezicht nodig. Zo kan er meer aandacht gericht worden op belastingplichtigen die die regels niet naleven.

Ervaringen van deelnemers

Frank Smolders uit Tilburg verzorgt de complete loonadministratie van ruim 100 bedrijven. Hij is regelmatig actief op het forum. “Ik ben blij dat het forum bestaat, want op deze manier kan ik eenvoudig in contact komen met andere salarisadministrateurs. Ik waardeer ook de mogelijkheid om vragen te plaatsen, waarop mijn vakgenoten direct kunnen antwoorden.”

“Daarnaast vind ik het heel praktisch dat ik de nieuwsberichten en de handleidingen kan raadplegen op een tijdstip dat mij het best uitkomt. Mijn aandacht gaat tevens uit naar de recente ontwikkelingen op mijn vakgebied. Daarvan kan ik veel leren.”

Gerelateerde artikelen