11.500 fiscaal dienstverleners nemen deel aan intermediairdagen

Tot 15 december vinden er op tien verschillende locaties in het land intermediairdagen plaats. De eerste is op vier november in Almelo. Dit jaarlijkse evenement staat in het teken van het Belastingplan 2017 en andere belangrijke veranderingen waarmee fiscaal intermediairs in het nieuwe jaar te maken krijgen.

In totaal bezoeken zo’n 8.500 deelnemers het gratis evenement. Circa 3.000 fiscaal intermediairs volgen de intermediairdagen online.

Belastingplan

Tijdens de verschillende kennissessies van de Intermediairdagen presenteert de Belastingdienst de gevolgen van het Belastingplan voor de inkomstenbelasting, loonheffingen, btw, e-Overheid, auto en Toeslagen. Ook worden de deelnemers bijgepraat over de Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) (voorbeeldovereenkomsten), procedures en termijnen.

Verder is er een informatiemarkt die bestaat uit 15 stands met specialisten van de Belastingdienst, FIOD en andere overheidsinstanties. Intermediairs kunnen daar in gesprek gaan over de invordering, fiscale zaken en het buitenland, en schenk- en erfbelasting.

Belastingontwijking

Zelfs onderwerpen uit het Belastingplan 2016 komen aan bod zoals Country by Country Reporting tussen belastingdiensten. Kleine tot middelgrote fiscaal dienstverleners kunnen namelijk ook met deze verplichting voor multinationals te maken krijgen. Om het bewustzijn hiervan te vergroten, informeert de Belastingdienst over de verplichting voor multinationals om vanaf het boekjaar 2016 de Belastingdienst inzage te geven in onder andere de omzet, winst, aantal werknemers, het soort activiteiten en de betaalde belasting in de landen waar de multinational een vestiging heeft.

Het is een van de stappen die de Belastingdienst zet om belastingdienstontwijking beter te detecteren. Fiscaal dienstverleners moeten weten of een bedrijf onder deze verplichting valt en ervoor helpen zorgen dat de verplichtingen goed worden uitgevoerd. Omdat de regeling ook van toepassing kan zijn op kleine filialen in Nederland, vindt de Belastingdienst het belangrijk dat fiscaal dienstverleners hiervan goed op de hoogte zijn.

Intermediairdagen online

Op 13 en 14 december zijn de intermediairdagen ook online te beleven. Zo’n 3000 fiscaal dienstverleners kunnen dan vanaf hun eigen werkplek rechtstreeks vragen stellen aan de Belastingdienst over de onderwerpen van de intermediairdagen. Met dit online event biedt de Belastingdienst nóg meer fiscaal dienstverleners de mogelijkheid om de Intermediairdagen mee te maken.

Gerelateerde artikelen