Nationale Accountancy Awards: Kop of Munt treedt op als partner voor de creatieve sector

Met zes kantoren in onder andere Amsterdam, Laren en Den Haag heeft Kop of Munt de afgelopen vijftien jaar een stabiele basis gelegd. De kantoren worden gerund door actieve ondernemers die hun relaties naast financiële dienstverlening bijstaan om zich als bedrijf en als ondernemer te ontplooien. Persoonlijk contact en duidelijke taal zijn het devies. Eigenaar Kees Leijs: “We zijn dé financiële dienstverlener voor de creatieve sector.
Kunt u een voorbeeld geven van een klant waarvoor u een innovatief project bent gestart?
Kees Leijs: “Als accountantskantoor richten we ons met name op de ondersteuning van de creatieve ondernemingen. Hiervoor is het nodig dat de administratie optimaal is ingericht. Op basis van ExactOnline richten we de organisatie zodanig in dat deze grotendeels geautomatiseerd en gedigitaliseerd verloopt. Hierdoor verlopen processen sneller en kunnen we up-to-date cijfers leveren.
Dit jaar zijn we voor een aantal klanten gestart met de ontwikkeling van een nieuwe projectmanagementtool. Veel systemen zijn vanuit automatiseerders en boekhouders ontwikkeld, waardoor ze voor creatieven onoverzichtelijk zijn en daarom niet gebruikt worden. Bestaande onlinetools die wel aan die criteria voldoen scoren echter administratief onvoldoende.” 

Welk project was dit
“Het betreft Rodeo Software, een projectmanagementtool. Hierin hebben we een backlog opgesteld waarin de logische grafische weergave voorop staat en waarin ook aan de administratieve eisen wordt voldaan.”
Wat is het voordeel voor de klant?
“Onze klanten willen helemaal niet bezig zijn met hun administratie. Ze willen er eigenlijk geen omkijken naar hebben. Met deze tool hebben we het zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk gemaakt.”
___________________________________________________________________________________________________
De genomineerden voor de ‘Nationale Accountancy Awards 2015′ zijn accountants die slimmer werken, minder kosten in rekening brengen en beter adviseren. Die gebruik maken van de meest innovatieve technologie. Bent u zo’n accountantskantoor dat in aanmerking komt voor de Nationale Accountancy Awards? Meld u voor 1 maart 2015 hier aan. Bel of mail Alex van Groningen (avangroningen@alexvangroningen.nl) / 06 50 643 283 voor meer informatie.
___________________________________________________________________________________________________   
Welke dienst bood u twee jaar geleden nog niet aan en wat zijn de concrete resultaten hiervan?
“Sinds eind 2014 hebben we onze eigen declaratie-app. Door middel van een foto van een bonnetje is het mogelijk om deze na goedkeuring door de manager rechtstreeks ExactOnline in te schieten. De declaratie is dan direct in de administratie opgenomen en staat dus klaar voor betaling. Dat vermindert de administratieve lasten en zorgt voor een betere vastlegging.”
Hoe maakt uw kantoor gebruik van ICT in de dienstverlening?
“Kop of Munt heeft sinds 2002 al een administratieve toepassingen in een online-omgeving. Destijds nog via een terminal-server, maar inmiddels via ExactOnline. Bij Kop of Munt hechten we veel waarde aan innovatie. Zo geloven wij in de mogelijkheden van de cloud en zijn daarom steeds op zoek naar de meest aansprekende toepassingen.
Door de tools zijn we in staat om op administratief gebied efficiënt samen te werken, op verschillende manieren met onze klanten te communiceren en hun inzicht in hun financiële situatie te bieden. Uiteraard blijven we ons ook in de toekomst verder ontwikkelen om de klant zo optimaal mogelijk van dienst te kunnen zijn.”
Gerelateerde artikelen