Internetbankieren en creditcards: alleen nog voor ouderen?

60 cent van elke dollar wordt nu al via smartphone of tablet uitgegeven.
Advocatenkantoor of Baker & McKenzie  start met een serie video’s over The future of fintech. In de eerste komt  Iain Dunstan aan het woord, CEO van  fintech Rubik.
 
Volgens Dunstan wordt nu “60 cent van elke dollar uitgegeven via transacties op smartphones en tablets,” wat volgens hem “het einde van internetbankieren as we know it” gaat betekenen. De jongeren van generaties X en Y bestellen, sparen, betalen en investeren via hun mobiele personal assistants, en dat betekent niet alleen dat steeds minder mensen ingewikkeld doen op hun thuiscomputer, maar ook dat de creditcard sneller dan we denken obsoleet zal worden. 
"Internetbankieren, dat gebeurt nu al bijna alleen ’s avonds, tussen 19.00 en 22.00 uur!”
 
Volgens Baker & McKenzie partner Astrid Raetze zullen veel van de kleinere fintech-spelers de komende jaren verdwijnen, waarbij alleen die betaalapps en – diensten overblijven die een fantastische user experience bieden. “Over een haar of vijf zal bijna niemand nog een portemonnee bij zich dragen,” verwacht zij. En het zou haar niet verbazen, als tegen die tijd enkele van die fintech-bedrijven tot de grootste tech-bedrijven zullen behoren, zoals FB en Amazon, Paypal en Ebay nu. 
 
De video over de toekomst van fintech  is hier te bekijken.
 
 
 
 
 
 
 
 

Finance & IT

Beschik over de essentiële IT-kennis die u als financial paraat moet hebben. Haal wél optimaal rendement uit IT-investeringen….

22 nov 2016 | 1 dag | € 895 | 7 PE Punten / PE Uren  
Gerelateerde artikelen